“Bedste humor” ved Fynsmesterskabet i foto
Fynsmesterskabet i foto blev afholdt i Odense den 9. og 10. november. Alle deltagende fotografier blev vist på en stor fotoudstilling i Seniorhus Odense.
Jeg fik antaget fire billeder, heraf to serier, som hver tæller som et billede. Alle fire billeder er vist herunder. Billedet, der har titlen “Parkering – 50 m”, fik et diplom for udstillingens “Bedste humor”.

Maelkedraaber_samkopi

Serien med titlen “Mælkedråber”. Hvert af de tre billeder er dannet af to røde mælkedråber, der drypper ned i et kar med blå mælk.
Billederne er optaget i et helt mørkt rum. Belysningstid via flash 1/40.000 sek.

Serien Vanddråber

Serien med titlen “Vanddråber”. Hvert af de tre billeder er dannet af to rødt farvede vanddråber, der drypper ned i et kar med blåt farvet vand. Billederne er optaget i et mørkt rum. Belysningstid via flash 1/40.000 sek.

M6003_Brian-Jagd-Mauritzen_Tage_830px

Titel: Tage. Billedet er optaget i Universal Studios, Florida.

C_MG_1050_0545

Titel: Parkering – 50 m fik et diplom for udstillingens “Bedste humor”.
Billedet er optaget i byen Trinidad i Cuba.

Et flot DM i foto
Dette år blev mit hidtil bedste ved Danmarksmesterskabet i foto. Jeg indleverede i alt 19 fotografier og fik antaget 7. Det giver en antagelsesprocent på 36,8, mens den gennemsnitlige antagelsesprocent for alle deltagende fotografer lå på 15,8. De antagne fotografier blev vist på udstillingen Den Nationale 2013, der blev afholdt på Nordkraft i Aalborg fra den 11.-13. oktober.

Blandt mine syv antagelser var serien Drops of Milk, der blev tildelt et såkaldt fælles dommerdiplom i kategorien Serier. I fotokredse kaldes det fælles dommerdiplom en fjerdeplads.

Serien Drops of Milk er her vist i lille format, men billederne kan også ses i større format længere nede i spalten. Serien er også optaget i Fotografisk Årbog 2013, der udgives af Selskabet for Dansk Fotografi.

Maelkedraaber_samkopi

 

Nomineret til Shepherd Awards 2013
Den spanske blog ABRACADABRA uddeler hvert år deres såkaldte Shepherd Awards til et stort antal personer, der har gjort sig bemærket indenfor kunst og kultur verden over. Kategorierne er mange, og de spænder fra fx årets designer, illustrator, komponist, forfatter og fotograf til bedste sang, video, magasin, film og TV-serie m.m.fl. Alle nomineringer kan ses her.

I kategorien Best Photography er nomineret følgende fem:

JUAN RODRIGO (Spanien)

OLGA PALET (Frankrig)

JOHN MITROPOULOS (Grækenland)

BRIAN JAGD MAURITZEN (Danmark)

ELENA PLATANOVA

Jeg er beæret over at være placeret i dette fornemme selskab, men jeg har absolut ingen anelse om, hvordan jeg er havnet der – endsige hvilke af mine fotografier, juryen har lagt til grund for nonineringen. De enkelte fotografers navne ovenfor er links til deres respektive hjemmesider. Vinderne offentliggøres den 29. september.

 

DM i fotografering
Danmarksmesterskabet i fotografering afholdes hvert år af Dansk Fotografisk Selskab. Jeg har fået antaget syv af i alt 19 indleverede fotografier til udstillingen Den Nationale, der i år vises i Ålborg i starten af oktober måned. Det afgøres først til den tid, hvilke billeder der bliver præmieret i de forskellige afleveringskategorier. Mine antagne fotografier er følgende:

Titel: Vandglas. Antaget i kategorien Farve papir.

D_MG_7754_crop_retouch2_niv

Titel: Parkering – 50 m. Antaget i kategorien Farve papir.

C_MG_1050_0545

Titel: Sommer. Antaget i kategorien Farve papir.

A_IMG_1922_1138

Titel: Lampen. Antaget i kategorien Digital farve.

A_MG_3064

Titel: Vandskål. Antaget i kategorien Digital monokrom.

C_MG_7907

Titel: Yellow Crown. Antaget i kategorien Digital farve.

C_MG_8368

Titel: Drops of Milk – en serie bestående af tre fotos. En serie tæller kun som et fotografi.

A_MG_5467

B_MG_5466

C_MG_4160

Dagens foto på www.photo.net
Den 24. maj modtog jeg nedenstående glædelige meddelelse fra Glenn Palm, der er General Manager for Photo.net:
Congratulations! Your photo (http://photo.net/photodb/photo?photo_id=16772533) has been chosen by the Photo.net Elves to be featured as the Photo of the Day for May 25. This is a distinct honor as Photo.net gets thousands of uploads a day by notable photographers from all over the world! Take this moment to pat yourself on the back for creating a truly wonderful photograph and we would like to sincerely thank you for sharing it with us. Each photo of the day will be featured on the Photo.net home page as well as our social media outlets!

Billedet, der er udvalgt som Dagens billede den 25. maj 2013 på Photo.net, har titlen Milk Drops:

Uge_46_MG_2100

MauFotos nye hjemmesider
April: Jeg havde længe ønsket at ændre mine hjemmesider på www.maufoto.dk og www.maufoto.com, så de blev mere dynamiske med et mere moderne layout.

Mine gamle hjemmesider blev redigeret i programmet SiteBuilder, og det havde sine begrænsninger. Siderne var mere skabelon end indhold, som man kan se herunder:

SiteBuilder-forside_830px

De nye hjemmesider redigeres i WordPress, og det er et program, hvor det meste er muligt. Siderne er nu mere indhold end skabelon, som det fremgår af den nye forside:

WordPress-forside_600px

 

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Nyheder 2013

 1. Hej MauFoto

  Super lækre billeder du kan fremvise, virkelig en fin hjemmeside ;)

  Jeg er ved at tromme sammen til en lokal fotoklub i Odder, men har et problem vedr. hjemmeside…
  Jeg har kun lidt sporadisk kendskab til skabalonerne i One.Com, men kunne godt tænke mig noget der virkelig kunne fremvise vores fotos osv.
  Mit spørgsmål lyder: Tror du en uøvet som jeg, kunne få noget ud af at bruge Word Press?

  Bedste foto hilsener

  John Vestergaard

 2. Hej John
  Tak for din kommentar. Du spørger, om du som uøvet kan få noget ud af at bruge WordPress. Hvis du har tid til at sætte dig ind i systemet, så er svaret ja. Hvis du vil drøfte dette nærmere med mig, så skriv til brian@maufoto.dk.
  De bedste hilsner
  Brian Jagd Mauritzen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>